Tájékoztató a középiskolai írásbeli felvételi lebonyolításáról - 6. osztályosok (2022. január 22.)

A hatévfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkező tanulók a magyar és matematika írásbeli felvételit a Keszthelyi Vajda János Gimnázium főtéri épületében írják meg (8360 Keszthely, Fő tér 9).

Az udvaron parkolóhelyet nem tudunk biztosítani, ezért kérjük a kedves szülőket, hogy a városi parkolóhelyeket vegyék igénybe!

Az írásbeli felvételi a járványegészségügyi előírások figyelembe vételével kerül lebonyolításra.

Kérjük, hogy a felvételi megírására csak egészséges, tünetmentes tanulók jelenjenek meg. Az esetlegesen fertőzött, ill. karantén alatt álló tanulók kérelem alapján, a pótfelvételi időpontokon (január 27., ill. február 4.) tudják megírni a felvételit. 

Az 1., illetve a 2. pótló vizsganapon az intézményvezetőhöz benyújtott kérelem alapján azok a tanulók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan házi karanténba kerültek, továbbá egyéb, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán nem tudtak megjelenni a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán, ill. a 2. pótló nap esetében a január 27-i pótnapon.

A fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében az épületbe csak a felvételiző tanulók léphetnek be, a szülők nem. A tanulóknak az épületbe történő belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, továbbá az intézmény közösségi tereiben (folyosó, mosdók) az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. Egy tanteremben max. 10 tanuló ír felvételi dolgozatot. Az ülésrend kialakításánál ügyelünk a legalább 1,5 méteres távolság betartására. A magyar és matematika dolgozat megírása közötti szünetben a tanulók csak mosdóba mehetnek el, a folyosókon nem csoportosulhatnak.

Mivel a beléptetés időt vesz igénybe, kérjük, hogy a tanulók 9:15-től kezdve jöjjenek a főépület udvarára, de legkésőbb 9:30-ra érkezzenek meg oda. Az udvarról vajdás diákok fogják őket kisebb csoportokban felkísérni a termekbe. 

Kérjük továbbá, hogy a tanulók arcképes igazolványt (személyi vagy diákigazolvány) valamint a matematika felvételihez használható segédeszközöket (vonalzó, körző, szögmérő) hozzák magukkal.

Szeretettel várjuk a felvételizőket és mindenkinek sikeres felvételit kívánunk!

Címkék