ECL országos nyelvi verseny

A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgarendszer támogatásával 2024-ben, immár huszonegyedik alkalommal országos versenyt hirdet középiskolás, nyelveket szerető és tanulni vágyó fiataloknak angol és német nyelvből.
A verseny célja, hogy segítségével a diákok felmérhessék, hol állnak nyelvi ismereteikkel saját korosztályukban, tanulásra motiválja őket, a már középfokú nyelvvizsgával rendelkező fiatalokat pedig nyelvtudásuk fejlesztésére ösztönözze.
A versenyen részt vevő fiatalok az Európa Tanács által kiadott Közös Európai Referenciakeretben leírt ajánlásokkal összehangolt szintelőírások alapján, valós vizsgaszituációban, az ország számos pontján kijelölt, könnyen megközelíthető helyszíneken szervezett írásbeli fordulón vesznek részt.
A verseny mintegy próbavizsgának is tekinthető azok számára, akik a közeljövőben szeretnék letenni az ECL nyelvvizsgát, mert feladatai (tartalmilag és struktúrájukat tekintve részben, nyelvtanilag teljes egészében) megegyeznek az ECL nyelvvizsga feladataival.
Két kategóriában: középfokú (B2 szintű), illetve felsőfokú (C1 szintű) követelményrendszer szerint versenyeznek a fiatalok.

Első forduló:
Mindkét kategóriában hallott és olvasott szövegértési, valamint fogalmazásfeladatok megoldása szerepel. A versenyzők a feladatokat szótár nélkül oldják meg.
Időpontja: 2024. február 23.

Második forduló – döntő:
Az első forduló összesített eredménye alapján alakul ki a szóbeli döntő mezőnye. Ezen kategóriánként angolból 20 és németből 5-10 legjobb eredményt elérő versenyző vesz részt.  
Időpontja: 2024. március 27. Személyesen Pécsett.

Az összesített írás- és szóbeli eredmény figyelembevételével alakul ki a győztesek végső, országos sorrendje.

Nevezési feltételek:
Nevezhet minden középiskolás diák (14 és 20 év között), aki NEM kéttannyelvű tagozaton tanulja az adott nyelvet, és aki nem az adott nyelv nyelvterületén született, illetve élt huzamosabb ideig. Szeretnénk kérni, hogy az a diák, aki otthon azt a nyelvet használja, amelyen szeretné megmérettetni magát, a verseny „fair play” íratlan szabályait figyelembe véve, ne jelentkezzen. A jelentkezés feltétele, hogy a diák a nevezett szinten még ne rendelkezzen nyelvvizsgával.
Nevezési díj: 8000 Ft

Nevezési határidő : 2024. február 5.
Jelentkezés: csak online: https://inyk.pte.hu/nyelvi-verseny-jelentkezes/

 

A részletes versenyfelhívás megtekinthető a csatolt dokumentumban.

Címkék