2023-12-06 Audi gyárlátogatás Győrben

December hatodikán az osztályunk egy tanulmány kirándulás kapcsán ellátogatott a győri Audi gyárba.

Reggel korán indultunk egy busszal amin csak az osztály és a kísérő tanárok kaptak helyet. Ez nagy szerencse volt, mert más utasok biztosan nem tolerálták volna a hangos zenét és a folyamatos beszélgetést. Teljes odautunk során esett a hó, ami meghozta a karácsonyi hangulatot. 

Először a győri Árkád plázába mentünk és mindenki megebédelhetett, de volt olyan is, aki már a karácsonyi ajándékokat szerezte be. Ezután következett az Audi gyár, ahol idegenvezetéssel megnézhettünk majdnem mindent. Megismerhettük a gyár történetét és az egész gyártási folyamatot. Láttunk robotokat, kulisszatitkokat és még a világ legdrágább takarításának történetét is hallhatuk, amikor egy véletlen portörlésnek köszönhetően a gyártás több napra leállt. 

A nap lezárásaként pedig megnéztük a győri karácsonyi vásárt. Páran túl izgatottak lettünk a friss hótól, és tanáraink intése ellenére is hógolyóztunk, aminek mondanom sem kell, hogy nem lett jó vége. Csurom vizesen a lábunkra fagyott csizmákkal utaztunk haza. De mindannyiunk nevében mondhatom, hogy még így is megérte. 

Gedeon Emília 9.A

Címkék