2022-09-26/10-02 Az Erasmus+ Projekt folytatása

Az Erasmus+ Projekt keretein belül szeptember végén újra találkozhattunk a Németországban megismert diákokkal. Korán reggel indultak Heidenheim városából, hogy már az első nap végét egy közös vacsorával koronázhassuk meg, amelyre iskolánk igazgatója is eljött. Az étkezés alatt mindenkivel kibeszéltük a nyári élményeinket, valamint átnéztük a programtervet, hogy merre is megyünk a héten.

Másnap délelőtt az iskolában fogadtuk a diákokat. Az első két órában bemutattuk iskolánkat, megalakulásának történetét, és körbevezettük őket az épületben.
A harmadik és negyedik óra keretein belül a német diákok és a tanárok is órát látogattak, azonban még mielőtt mindenki elindult volna, kaptunk egy kis ajándékot a másik csoporttól. Míg a többiek angol-, olasz- és testnevelésórán voltak, addig nekünk is be kellett menni a sajátjainkra. A délután első felében a Festetics Kastély szépségében gyönyörködtünk, a következő program viszont egy Stadtrallye volt a városban. Csapatokba kellett rendeződnünk, amelyek 3 magyar és 2 német diákból álltak, majd miután megkaptuk a feladatlapot, az utasításokat követve elvégeztük a feladatokat. Az eső ellenére nagyon élveztük a közös munkát. Este az Apetito étteremben fogyasztottuk el a mennyeien finom vacsoránkat. 

A szerda reggel egy kis utazással kezdődött. Nemesvámosra igyekeztünk, Veszprém közelébe, ahol kipróbáltuk a gokartozást. Mindenki számára hatalmas élmény volt, mert bár Németországban is gorkartoztunk már egyszer, azonban itt teljesen más volt a pálya, a gokartok, valamint külföldön egy fedett területen voltunk, azonban itt a szabad ég alatt versenyezhettünk. Miután végeztünk, elindultunk Balatonfüredre, megcsodáltuk a Balatont, majd ebédeltünk egy part melletti étteremben. Utunk ezután Tihanyba vezetett, felsétáltunk megnézni az apátságot, majd kipróbáltuk a visszhangot. Szabadidőnkben körbenéztünk a városban és felkutattuk a helyi boltok kínálatát.

29-én a délelőttöt az iskolában töltöttük mondáinkon dolgozva. Mivel a legendákat német és magyar nyelven is megjelentetjük, a csoportok segítettek egymásnak az idegennyelvi fordítást minél szebben megfogalmazni. Zárásképp játszottunk egy kicsit, majd ebéd után elindultunk Kehidakustányba fürdőzni. 

Számomra a péntek volt a legizgalmasabb nap a héten, ugyanis Budapestre kirándultunk. Érkezésünk után sétáltunk egyet a városban, és megnéztük a főbb nevezetességeket, majd egy kis várakozás után megtekinthettünk a Parlamentet belülről. Az élménydús ebéd után, szabadidőnkben felderítettük a Váci utca minden apró szegletét. Ezután elindultunk a hajókikötőhöz. Sajnos nem tudtunk azonnal felszállni a hajóra, mert a pizzarendelésnél elég sok akadályba ütköztünk, és mi a hajókázás közben szerettünk volna megvacsorázni. Hála a talpraesettségünknek pár perc késéssel elindultunk. Egy órát hajóztunk a Dunán a kivilágított épületeket csodálva. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat beszélgettünk és nevettünk, sikeresen összekovácsolt minket ez a program. 

A szombat volt az utolsó nap, amikor együtt lehettünk a másik csoporttal, így próbáltunk a legtöbb időt együtt tölteni. A délelőtti program a tavasbarlang felfedezése volt Tapolcán, majd egy közös ebéd után, paintballoztunk egyet Gyenesdiáson. Két csapat küzdött egymás ellen, a németek és a magyarok. Annyira izgalmas volt a játék, hogy mindhárom pályát ki kellett próbálnunk. Az utolsó játszmában, a sorsdöntő menetben már csak ketten maradtunk a magyarok közül, Arányiné Tanárnő és én. Azonban nem adtuk fel egykönnyen, a végsőkig küzdöttünk és végül megnyertük a csatát! Nagyon jól éreztük magunkat mindnyájan és nagyon szépen köszönjük az ott dolgozók segítségét! Este eljött a búcsúvacsora ideje. Készítettünk egy kis meglepetés ajándékot a másik csoportnak emlékül ezért a felejthetetlen pár napért. Mi, diákok este rendeztünk még egy ping-pong partit is zárásképpen.

Reménykedünk benne, hogy még lesz alkalmunk találkozni, közös élményeket szerezni. Nagyon hálásak vagyunk az együtt töltött időért és nagyon várjuk a folytatást! Köszönjük Arányiné Németh Márta és Vajas Ildikó Tanárnőknek az odaadó segítséget és azt, hogy mindennek részesei lehettünk!

Harmath Borbála
11.C osztály

Kapcsolódó galéria

2022-09-26/10-02 Az Erasmus+ Projekt folytatása

Címkék