2022-12-14 Grazi kirándulást nyert a 8.A!

Tavaly osztályunk megnyerte a Zöld tantermek versenyt, így nyertünk egy plusz napot.  Ezt egy adventi grazi kirándulásra fordítottuk, útközben a Zotter csokoládégyárat és a nap második felében Grazot fedeztük fel.

Korán reggel indultunk és egy nagyon hosszú út után megérkeztünk Riegersburg csokigyárába, ahol kóstolással mehettünk végig a csoki készítés állomásain. Megkímélnék mindenkit a kellemetlen íztől és elmondanám, hogy a kakaóbab nem ehető!!!!! Csak abban az esetben ajánlom, hogyha valaki szeret keserű port enni. Rengeteg csokoládéfajtát megkóstolhattunk, de azt hiszem abban mind egyetértettük, hogy az alkoholos csoki volt a legjobb. A gyár után újra buszra pattantunk és meg sem álltunk Grazig. A városban az első épület, amit megnéztük az a híres Graz-i toronyóra volt. Itt páran aláírtunk a világbékét is.

Utunk következő állomása az zenélő és táncoló óra volt. Ami - mint utólag kiderült - egy 200 évvel ezelőtti ügyes marketing fogás eredménye. A szabadprogramban Graz utcáin randalíroztunk, és az összes zsebpénzünket dunkin donuts-ra költöttük.

A kirándulás utolsó pontja a jégbetlehem volt, és mielőtt megfagytunk volna, megkerestük a buszt és hazautaztunk.

Mindannyian nagyon élveztük a kirándulást.
Reméljük, jövőre is megnyerjük a plusz napot.
Tanárnők, Tanár Urak, most is szavazzanak ránk!

Gedeon Emília 8.A

Kapcsolódó galéria

2022-12-14 Grazi kirándulást nyert a 8.A!

Címkék