2023-04-05 Bagolybemutató

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítványtól Schneider Zoltán tartott előadást iskolánkban a baglyok életmódjáról és élőhelyük védelméről 2023. április 5-én a labor épületében. Schneider Zoltán 2018-tól önkéntesként, 2021-tól munkatársként segíti az alapítvány mindennapi munkáját.

Az előadáson főként a 7. osztályos tanulók vettek részt, de több évfolyamból is voltak érdeklődők a Zöld Nap keretében. Az első fél órában egy ppt segítségével megismerkedhettünk a baglyok típusaival és tulajdonságaival. Szó esett a gyöngybaglyok lakhelyének fogyásáról, ennek okairól és arról is, hogy hogyan tudunk segíteni ezeken a madarakon, hogy megvédjük őket a kihalástól. Az előadás során különböző tárgyakat és preparátumokat nézhettünk meg: például madárgyűrűket, különböző tollakat, bagolyköpetet és madarak koponyáit. 

Az előadó egy élő macskabaglyot is hozott magával, amit meg is simogathattuk. 

Az alapítványhoz olyan baglyok érkeznek, amelyek sérültek vagy fiókaként találtak rájuk, ezért emberi kézhez szoktak. A rehabilitáció után igyekeznek visszaengedni őket természetes élőhelyükre, de vannak olyan példányok, akik az életüket az alapítványnál fogják tölteni. 

Nagyon élveztük az előadást, sok érdekességet tudtunk meg ezekről a gyönyörű, titokzatos madarakról. 

Bődi Lora 7.A

Kapcsolódó galéria

2023-04-05 Bagolybemutató

Címkék