Angolos karácsony a Vajdában

Az idei tanévben sikerült megszervezni a hagyományos Christmas Celebration ünnepségünket.

Ezt a programot minden évben a 11. évfolyam angol tagozatos diákjai szervezik angoltanáraik segítségével. Zene, játék, angolos sütemény, vetélkedő, közös éneklés, karácsonyi hangulat jellemzi a közösen eltöltött délutánt. A Christmas Celebration olyan esemény az iskola életében, ahol az angol nyelvet tanuló diákok összejönnek, kötetlenül beszélgetnek, ismerkednek. Nagyon fontos közösségépítő alkalom, melyre a tavalyi kihagyás után szükségünk is volt.

Ebben a tanévben a 11.C osztály vállalta, hogy megszervezi az ünnepséget a gimnázium angolosainak. Már novemberben elkezdődött a készülődés: terveztük, hogy milyen programmal készüljünk, mivel lepjük meg diáktásainkat. Olyan délutánt szerettünk volna, ahol nem feltétlenül a vetélkedő, inkább a jó hangulat, a zene, a karácsonyi várakozás öröme és a közösen eltöltött idő a meghatározó. Az osztályokat képviselő diákok feladatot kaptam: készítsenek egy finom karácsonyi süteményt diáktársaiknak és csinos, karácsonyi ruhába jöjjenek a programra. Szerencsére finomabbnál finomabb sütemények érkeztek, amit a szervezők teakínálatával együtt fogyasztottunk el.

A délután során az iskola zenészeiből alakult fúvós quartett és vonós kamaraegyüttes játszott karácsonyi dalokat. A szervezők különböző vetélkedőkkel készültek, mint például zenefelismerés, angol nyelvű activity játék, de a délután legizgalmasabb pontja talán az volt, amikor a diákok 11 db mézeskalács emberkét díszítettek, amit utána természetesen el is fogyaszthattak.

Jó érzés volt társainkkal és angoltanárainkkal újra együtt ünnepelni és készülődni az év egyik legszebb ünnepére.

Szervezők

Címkék