Angolos karácsony a Vajdában

Az idei tanévben sikerült megszervezni a hagyományos Christmas Celebration ünnepségünket.

Ezt a programot minden évben a 11. évfolyam angol tagozatos diákjai szervezik angoltanáraik segítségével. Zene, játék, angolos sütemény, vetélkedő, közös éneklés, karácsonyi hangulat jellemzi a közösen eltöltött délutánt. A Christmas Celebration olyan esemény az iskola életében, ahol az angol nyelvet tanuló diákok összejönnek, kötetlenül beszélgetnek, ismerkednek. Nagyon fontos közösségépítő alkalom, melyre a tavalyi kihagyás után szükségünk is volt.

Ebben a tanévben a 11.C osztály vállalta, hogy megszervezi az ünnepséget a gimnázium angolosainak. Már novemberben elkezdődött a készülődés: terveztük, hogy milyen programmal készüljünk, mivel lepjük meg diáktásainkat. Olyan délutánt szerettünk volna, ahol nem feltétlenül a vetélkedő, inkább a jó hangulat, a zene, a karácsonyi várakozás öröme és a közösen eltöltött idő a meghatározó. Az osztályokat képviselő diákok feladatot kaptam: készítsenek egy finom karácsonyi süteményt diáktársaiknak és csinos, karácsonyi ruhába jöjjenek a programra. Szerencsére finomabbnál finomabb sütemények érkeztek, amit a szervezők teakínálatával együtt fogyasztottunk el.

A délután során az iskola zenészeiből alakult fúvós quartett és vonós kamaraegyüttes játszott karácsonyi dalokat. A szervezők különböző vetélkedőkkel készültek, mint például zenefelismerés, angol nyelvű activity játék, de a délután legizgalmasabb pontja talán az volt, amikor a diákok 11 db mézeskalács emberkét díszítettek, amit utána természetesen el is fogyaszthattak.

Jó érzés volt társainkkal és angoltanárainkkal újra együtt ünnepelni és készülődni az év egyik legszebb ünnepére.

Szervezők

Kapcsolódó galéria

2021-12-15 Christmas Celebration

Címkék