Az elsősegély szakkör sikeres pályázata

Gimnáziumunkban 2013 óta Elsősegélynyújtó szakkör működik. Az elsősegélynyújtó szakkörön elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el a tanulók, rendszeresen részt vesznek a területi és megyei Vöröskereszt által szervezett elsősegélynyújtó versenyeken és az internetes Országos Elsősegély-ismereti Versenyen. Ezeken szép eredményeket érnek el. 

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány pályázatot hirdetett referencia iskolák számára, Ambu SAM újraélesztési fantomra és Saver One oktató defibrillátorra, amelynek beadási határideje 2020. november 11-e volt. A pályázatról értesülve azonnal beadta iskolánk a pályázatot. 

2020. december 2-án kaptuk a hírt, hogy az „Újraélesztési fantom és oktató defibrillátor” pályázatunkat a döntőbizottság nyertes pályázatként értékelte és az eszközök 2020. december 3-án postán meg is érkeztek. Az elsősegély szakkör 12.B-s tanulói azonnal ki is próbálták.

Ezek az eszközök nagyban megkönnyítik az elsősegély oktatását, amely gimnáziumunkban mostanra már a 7. évfolyamtól a 12. évfolyamig felmenő rendszerben folyik. A szakkör létszáma folyamatosan bővül és igyekszünk a megfelelő technikai háttért is megteremteni a színvonalas oktatáshoz.

Bertáné Kövesdi Gabriella

Kapcsolódó galéria

2020-12-03 Elsősegély szakkör pályázata

Címkék