Body kiállítás

Tanulmányi kirándulás keretében lehetőségünk nyílt ellátogatni Budapestre, ahol az új, eddig még Magyarországon nem látható tárlattal érkező Body Worlds kiállítást tekintettük meg.

Biológia fakultációsként (11. és 12. évfolyam) úgy gondolom, hogy az emberi test megismerése és annak rejtelmeinek felkutatása ilyen példákon keresztül, melyeket a Body kiállítás sorakoztat fel, egyszerűen lenyűgöző. Segítségünkre volt Vass Adrien tanárnő és Szabó Péter tanár úr mellett egy negyedéves orvostanhallgató, aki lelkesen vezetett minket végig a kiállításon. Kíváncsi kérdéseinkre rendre válaszolt, sőt, még az egyetemi évekről és a továbbtanulásról is szó esett.

Azt hiszem, hogy mindenki gazdagodott új információkkal és még több ismeretre éhesen érkezett haza. A preparátumok nem csak tudást közvetítenek, hanem rávilágítanak minket a jövő kulcsfontosságú problémáira, az emberi test egészségének megőrzésére. Kérdések elé is állítanak bennünket, hiszen még mindig bőven akad kérdés, amit a jövő kutatóinak és orvosainak kell megválaszolniuk.

Ha egyetlen egy dolgot kéne említenem, ami mindenképpen megragadt az emlékeimben, az, az epoxi gyantával kiöntött feji érhálózat sűrű szövedéke. Megdöbbentő volt látni, ahogy az erek elrendeződése igazából magának az arcnak a karakterét adja meg.

Hatalmas élmény volt számunkra ez a kirándulás! 

Monostori Erzsébet 12.C

Címkék