Erasmus+ projekt Németországgal

A 10. C osztály haladó németes tanulóival 2021-2022-ben egy Erasmus+ projektben veszünk részt. Programunk célja, hogy bemutassuk és a projekt végén egy könyvben megjelentessük Keszthely illetve a németországi Heidenheim környékének mondáit, legendáit. A pályázat keretein belül 2022 tavaszán 1 hétre elutazhatunk Németországba, fejleszthetjük nyelvtudásunkat, új embereket és kultúrát ismerhetünk meg. 2022 őszén pedig a németek látogatnak majd el hozzánk és ők fedezhetik fel a Balaton környékét.

Az első feladatunk egy bemutatkozó videó elkészítése volt, melyben iskolánkat, Keszthelyt és látványosságait ismertettük a németországi csoporttal. Az online oktatás miatt egy kicsit nehéz volt megszervezni a forgatást, de a végeredménnyel elégedettek voltunk. Partnereinktől mi is kaptunk egy bemutatkozó felvételt, amelyben megismerkedhettünk partneriskolánk diákjaival és Heidenheim városával.

Az első online meetingünkre júniusban került sor. Eleinte nagyon félénkek voltunk, de kis idő elteltével feloldódtunk, és bátran mertünk kérdezni a németektől. A virtuális találkozó végül jobban sikerült, mint amire számítottunk!

Az idei tanév decemberében szerveztünk egy újabb online találkozót. Prezentációkat készítettünk és röviden ismertettük a kiválasztott legendáink történetét. Ezekhez szebbnél szebb képeket is kerestünk, amelyeket kivetítve láttak a többiek. A videóhívás során mind a gyerekek, mind a Tanár Úr nagyon alkalmazkodók és segítőkészek voltak.

Nagyon örülünk, hogy részt vehetünk a pályázatban. Hálásak vagyunk Arányiné Németh Márta Tanárnőnek a lehetőségért, a folyamatos bíztatásért és támogatásért! Sajnos a tavalyi évben nem sikerült megvalósítani az utazást Németországba, de ezt az időt kihasználva még többet fejlődtünk, gyarapítottuk szókincsünket és egyre bátrabban használjuk ezt a nehéz, de csodálatos nyelvet. Alig várjuk, hogy meglátogathassuk Heidenheim városát és az ott élő diáktársainkat!

A 10.C osztály diákjai

Címkék