Fonyóné Németh Ildikó tanárnő Reményi-díjban részesült

A matematikatanárok Rátz László Vándorgyűlése ünnepélyes megnyitójának keretében vehette át a Reményi-díjat Fonyóné Németh Ildikó Tanárnő.

Gratulálunk!

*

A Reményi-díjról:

A Reményi-díj elődjét a Graphisoft-díjat Bojár Gábor a Széchenyi-díjához kapott összegből alapította. A komoly presztízzsel bíró díj 1999-2019 között minden évben a legjelentősebb országos matematika versenyeken legjobb eredményeket elérő diákok felkészítő tanárait jutalmazta. Anyagi hátterét a Graphisoft szoftver cég biztosította és az Alapítvány a Magyar Matematika Oktatásért felügyelte. 

A szoftver cég azóta sok változáson ment keresztül, tulajdonosai is újak, viszont Bojár Gábor továbbra is meggyőződéssel vallja, hogy a magyar matematikaoktatás hagyományaira büszkék lehetünk. Ez egy nemzeti kincs, amely az informatikai forradalom korában különösen felértékelődik és ezért minden eszközzel támogatni kell. 

Időközben Bojár Gábor megalapította az Aquincumi Technológiai Intézet (AIT-Budapest) névű felsőoktatási vállalkozást, mely informatikát tanuló diákoknak nyújt rendkívül magas szintű egyetemi részképzést. 2022-től az AIT-Budapest égisze alatt született újjá a díj és az alapító, tisztelegve saját egykori középiskolai matematika tanára, Reményi Gusztáv, és felesége, a matematika oktatásnak kiemelkedően sokat adó Reményi Gusztávné előtt, a díjat Reményi-díjnak nevezte át.

Címkék