Nyelvtudás? Nyelvvizsga?

Október 11-én Dr. Märcz Róbert a Pécsi Tudományegyetem ECL nyelvvizsga csoportjának angol nyelvi tesztfejlesztője látogatott el iskolánkba. Előadást tartott nekünk az ECL nyelvvizsgáról, a nyelvtanulás fontosságáról, mesélt személyes élményeiről, tapasztalatairól, külföldi diákjairól. Elmondta, hogy az iskolai tanulmányok alatt egy diák kb. 900 óra ingyenes nyelvtanulásban részesül, de egy sikeres nyelvvizsga megszerzéséhez akár 600 nyelvóra is elég. Megtudtuk, hogy a felmérések szerint 2016-ban volt a legalább egy idegennyelvet beszélők száma a legmagasabb, ami annak köszönhető, hogy előírták a diploma megszerzéséhez minimum egy nyelvvizsga meglétének kötelezettségét. Mindannyiunkban megerősítette, hogy a nyelvvizsga megszerzésének motiváló hatása van a nyelvtudás fejlesztésére.

11.C angolos csoport

Az előadást szakmai megbeszélés követte gimnáziumunk és a környékbeli iskolák nyelvszakos kollégáinak részvételével, ami az ECL nyelvvizsgáról, valamint a nyelvvizsgára való felkészítésről szólt. Sok hasznos információval lettünk gazdagabbak. 

Köszönet a Pécsi Tudományegyetem Idegen Nyelvi Központ ECL Nyelvvizsga Központjának, Dr. Märcz Róbertnek az előadásért, a szakmai délutánért.

Karácsonyi Ágnes
ECL nyelvvizsga szakmai felelős

  
 

Címkék