Tájékoztató a középiskolai írásbeli felvételi lebonyolításáról - 8. osztályosok (2022. január 22.)

Tisztelt Szülők! 
A felvételi helyszínek beosztásában változás történt. Kérjük, hogy felvételi előtt legyenek szívesek ellenőrizni, hogy gyermekük melyik helyszínen írja meg a központi írásbeli felvételit. Megértésüket köszönjük! 

 

A négyévfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkező, 8. évfolyamos tanulók magyar és matematika központi írásbeli felvételije a járványegészségügyi korlátozások és a jelentkezők magas létszáma miatt két helyszínen, a Keszthelyi Vajda János Gimnázium főtéri épületében (8360 Keszthely, Fő tér 9.) vagy a Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában (8360 Keszthely, Deák Ferenc utca 25.) kerül lebonyolításra. Ezért kérjük a kedves szülőket, hogy a csatolt terembeosztás segítségével pontosan tájékozódjanak arról, hogy gyermekük melyik helyszínen és melyik teremben írja meg az írásbeli felvételit.

Az udvaron parkolóhelyet nem tudunk biztosítani, ezért kérjük a kedves szülőket, hogy a városi parkolóhelyeket vegyék igénybe!

Az írásbeli felvételi a járványegészségügyi előírások figyelembe vételével kerül lebonyolításra.

Kérjük, hogy a felvételi megírására csak egészséges, tünetmentes tanulók jelenjenek meg. Az esetlegesen fertőzött, ill. karantén alatt álló tanulók kérelem alapján, a pótfelvételi időpontokon (január 27., ill. február 4.) tudják megírni a felvételit. 

Az 1., illetve a 2. pótló vizsganapon az intézményvezetőhöz benyújtott kérelem alapján azok a tanulók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan házi karanténba kerültek, továbbá egyéb, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán nem tudtak megjelenni a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán, ill. a 2. pótló nap esetében a január 27-i pótnapon.

A fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében az épületbe csak a felvételiző tanulók léphetnek be, a szülők nem. A tanulóknak az épületbe történő belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, továbbá az intézmény közösségi tereiben (folyosó, mosdók) az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. Egy tanteremben max. 10 tanuló ír felvételi dolgozatot. Az ülésrend kialakításánál ügyelünk a legalább 1,5 méteres távolság betartására. A magyar és matematika dolgozat megírása közötti szünetben a tanulók csak mosdóba mehetnek el, a folyosókon nem csoportosulhatnak.

Mivel a beléptetés időt vesz igénybe, kérjük, hogy a felvételiző tanulók 9:15-től kezdve, de legkésőbb 9:30-ra érkezzenek az adott helyszínre és lépjenek be az épületbe! Eligazodásukat tanárok és vajdás diákok fogják segíteni.

Kérjük továbbá, hogy a tanulók arcképes igazolványt (személyi vagy diákigazolvány), valamint a matematika felvételihez használható segédeszközöket (vonalzó, körző, szögmérő) hozzák magukkal!

Szeretettel várjuk a felvételizőket és mindenkinek sikeres felvételit kívánunk!

Címkék