Vajdások a fenntartható energiagazdálkodásért - kirándulás beszámoló

„Tehetségek a fenntarthatóságért: Wattól Tesláig”
című pályázat támogatásban részesült

 
A pályázatba bevont kiemelten tehetséges tanulók száma 15 fő, a projekt vezetője Farkas László fizika szakos mestertanár, szaktanácsadó. A szakkörbe olyan érdeklődő tanulók járnak, akik heti rendszerességgel, délutánonként 2-3 órás tehetséggondozó foglalkozáson vesznek részt.
A projektben résztvevő diákok szeptemberben a fenti pályázat támogatásával 2 napos tanulmányi kiránduláson vettek részt, amelyen megismerhették a győri Széchenyi Egyetem képzési palettáját, a Mobilisben rendhagyó fizik órán vettek részt a diákok, amelyen rengeteg érdekes és izgalmas kísérletet láthattak, majd kipróbálhatták az interaktív „játszóház” kreatív eszközeit, gépeit.

Másnap a Czuczor Gergely Gimnáziumban lévő Jedlik Ányos emlékkiállítást nézték meg a tanulók, ahol több korabeli elektromágneses eszközt ki is próbálhattak. Ezt követően Bábolna volt az úti cél, ahol először a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok nevezetességeit ismerhették meg, majd összebarátkoztak a szebbnél szebb lovakkal. A finom ebéd elfogyasztása után lovaskocsikra pattanva jutottak el a bábolnai Szélerőmű Parkba, ahol a tanulók a valóságban tanulmányozhatták a szélenergia villamos energiává alakulását.

A program a kitűzött céloknak megfelelően élményszerű tapasztalás útján komplex módon erősítette a diákok természettudományos, digitális és matematikai kompetenciáit. Fejleszti önismeretüket, orientálja pályaválasztásukat. Cél, hogy a tanulókban pozitív attitűd alakuljon ki a természeti jelenségek és az innováció iránt. A tanulmányi kirándulás jól illeszkedett a tudatos energiafelhasználás megismeréséhez. 

 


NTP-MTTD-19-0120    NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM

„A matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben”

Kapcsolódó galéria

2020-09 - Tehetségek a fenntarthatóságért: Wattól Tesláig - kirándulás

Címkék